С какво ще запомним този ден?  Заради недалновидността и невъзможността за

...
С какво ще запомним този ден? 
Заради недалновидността и невъзможността за
Коментари Харесай

Прогноза: Отиваме на избори, новите депутати не се сработиха

С какво ще запомним този ден? 

Заради недалновидността и невъзможността за групова и съответна политика в българския парламент, евентуално отиваме на нови избори. Време е обаче да разберем, че работата стартира от нас - жителите, и би трябвало да желаеме от политиците да си правят работата - останете с Podcast новините, с цел да чуете още от мненията на политилозите доцент Татяна Буруджиева и Иван-Асен Иванов. 

И още от тематиките, които ще чуете:

В Деня на българския доктор незабавните медици в страната излязоха на митинг поради трагичното им по техни думи положение на Спешната помощ. Спешните медици желаят нарастване на заплатите, смяна в категоризацията на труд, нарастване на заплащането на нощния труд, както и на ваучерите за храна. Лекари, медицински сестри, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ и санитари настояха с митинги в цялата страна и за редица други нараствания, като настояванията им са изпратени и до новите национални избраници. В София бе блокирано придвижването пред Народното събрание, а по-късно с автошествие работещите в центровете за малко блокираха придвижването на " Орлов мост ". Протестиращите прецизираха, че не са избрали деня за неодобрение преднамерено да съвпадне с откриването на 48-ото Народно събрание.

Сайтовете на БНР и " 24 часа " не работиха в продължение на часове. И за двете медии това е втора офанзива. Сайтът работи в режим " under attack ", по тази причина е допустимо да има краткотрайни спирания, оповестиха сутринта от " 24 часа " и прибавиха, че екипите им работят по цялостното възобновяване на платформата. Сайтът на Българското национално радио също стана обект на хакерска офанзива и през днешния ден, като достъпът до bnr.bg бе блокиран. Вчера сходен проблем имаше за към час и бе преодолян. От публичното радио оповестиха преди ден, че става въпрос за офанзива, при която от стотици хиляди компютри се реализират поръчки за едновременни влизания. Миналата седмица жертва на поредност от съветски хакерски офанзиви станаха уеб страниците на български институции като президентството, Министерския съвет, Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, Националната организация по приходите и прокуратурата.

Руският президент Владимир Путин вкара военно състояние в четирите анексирани от Украйна области - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Той подписа и декрет за ограничения за повишение на успеваемостта на наложените от Москва управляващи в тези области. Руският президент инструктира държавното управление да сътвори координационен съвет под управлението на премиера Михаил Мишустин, който да работи с областите. Целта е да се засилят бойните дейности в Украйна. Освен това, Кремъл разгласи режим на висока степен на паника в централните и южните федерални окръзи. Наредена е икономическа готовност в осем района, прилежащи на Украйна, в това число и в анексирания Крим. По думите на Путин въведените ограничения ще укрепят стабилността на стопанската система, промишлеността и производството в поддръжка на по този начин наречената от Русия специфична военна интервенция.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести: 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР